Motorfiets

 

In het begin van de motoropleiding leer je op een groot terrein op een veilige manier de motorfiets onder controle te krijgen door het oefenen van de bijzondere verrichtingen. Bij voldoende beheersing van de motorfiets ga je zelfstandig de weg op. Na de bijzondere verrichtingen volgt het examen AVB (voertuigbeheersing). Na het examen AVB werk je toe naar het volgende examen AVD (verkeersdeelneming).

Wij geven rijles voor het A1, A2 en A rijbewijs,. Verder kun je eventueel gratis gebruik maken van onze motorkleding (helm,motorjas, motorbroek en handschoenen). Trek wel zelf stevige schoenen aan, voor je eigen veiligheid. Het liefst tot boven de enkels.Als je gebruik maakt van onze helmen dien je wel een helmmuts mee te nemen of bij ons te kopen.

 

Drie motorrijbewijzen

Vanaf 19 januari 2013 zijn er 3 verschillende categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A. Het type rijbewijs dat u kunt halen, hangt af van het vermogen van de motor, uw leeftijd en ervaring.

 

A1 is voor de lichtste motor. Vanaf 18 jaar mag u hiervoor examen doen (vanaf 17 jaar praktijkles). U moet dan zowel een theorie- als praktijkexamen afleggen. Het praktijkexamen bestaat uit een onderdeel voertuigbeheersing en een onderdeel verkeersdeelneming.

 

 

A2 is voor de middelzware motor. Vanaf 20 jaar mag u hiervoor praktijkexamen doen. Mits u minstens 2 jaar rijbewijs A1 heeft.

 

is voor de zware motor. Vanaf 22 jaar mag u hiervoor praktijkexamen doen. Mits u minstens 2 jaar rijbewijs A2 heeft. Heeft u geen rijbewijs A2? Dan moet u minstens 24 jaar zijn. U moet dan een theorie- en praktijkexamen doen. Het praktijkexamen bestaat in dat geval uit een examen voertuigbeheersing en een examen verkeersdeelneming.

Vereisten voor beginners

 

We wijzen je er graag op dat je voor het volgen van de motorrijlessen op de weg het liefst al in het bezit moet zijn van een geldige theorie, tenzij je al beschikt over een rijbewijs B (normaal autorijbewijs). Je mag dus al rijlessen nemen. Als je aan het praktijkexamen AVD wilt deelnemen, moet je een geldige registratie theorie hebben bij het CBR. Veiligheid staat bij ons bovenaan, daarom is beschermende motorkleding verplicht, ongeacht de weersomstandigheden. Naast bescherming tegen de weersinvloeden vermindert deze kleding ook de kans op schaafwonden bij onbedoelde aanraking met het wegdek en heeft kenmerken waardoor de motorrijder goed opvalt in het verkeer.


MOTORFIETS

en bromfiets

AUTO

en aanhanger

VRACHTWAGEN

en code 95